Delta pe Obraz

Componență

Gheorghe Gușan – voce

Gelu Argint – chitară electrică

Andrei Glavan – chitară

Iulian Bulgaru – bass

Seva Peev – tobe

Previous
Next

Fondată în 2016 de doi colegi de la actorie – Gheorghe Gușan și Cristian Chirila. S-a pornit de la aruncarea unor poezii pe niște acorduri de chitară, muzica Deltei oscilând între poetry rock și poetry folk. Un punct de cotitură l-a avut concursul național POT MUSIC 2018, atunci când s-au alăturat alți doi membri, având pretenții de indie rock, iar într-o perioadă scurtă DELTA PE OBRAZ cânta în deschiderea trupelor FĂRĂ ZAHĂR, GÂNDUL MÎȚEI, COMA, LUNA AMARĂ etc.

În noua formulă, de 5 membri, formația a lansat melodia MOARTE și a susținut primul concert pe 8 martie 2020 la Chișinău, cu distorsiuni, cu bas și cu tobe vii. Muzica lor se apropia tot mai mult de rock-ul alternativ și pop rock.

Odată cu începerea războiului din Ucraina, DELTA nu întârzie să-și exprime solidaritatea prin lansarea piesei DUPĂ RĂZBOI. Urmează al doilea concert pe 6 mai 2022, încununat de o altă lansare – AMANTA.

DELTA încearcă să creeze o tradiție, ca în fiecare lună pe 20, să lanseze o piesă – din schema asta făcând parte, deocamdată, MINTE-I FRUMOS, EPITAF, NU MĂ ATING ȘI FLUTURI.

Nu rata recomandările lui Munteanu